Spring naar inhoud

Biografie

Ahmet Chakioglou is geboren op 17 februari 1982 als Nederlander van Turkse afkomst. Als klein kind was hij al bezig met taalontwikkeling, omdat hij tweetalig is opgevoed. In zijn vrije tijd leerde hij Engels van series zoals “The Transformers”. Pop Culture speelt vandaag de dag nog een belangrijke rol in zijn leven.

Zijn familie is heel creatief en daardoor kon Ahmet veel verschillende dingen proberen. Ondanks alle passies die hij had, bleef het schrijven van verhalen altijd terugkomen. Zelfs toen hij zijn havodiploma had gehaald en informatica ging studeren, bleef hij verhalen schrijven. Toen hij overstapte naar de lerarenopleiding Engels ging hij in die taal verder. Na ruim tien jaar les te hebben gegeven, is Ahmet literatuur gaan studeren aan de Universiteit van Leiden, en met de kennis die hij daar heeft weten te vergaren, heeft hij besloten om weer in het Nederlands te schijven.

Zijn missie is om af te maken waar hij als vierjarig jongetje aan is begonnen: een verhaal over de toekomst. Je kan dit teruglezen in zijn eerste boek De Korf.

Ahmet is getrouwd en heeft een dochtertje en een zoontje. Hij werkt als lerarenopleider aan de Hogeschool Rotterdam.